Ο καθαρισμός του μύλου του καφέ και η σημασία του !
Ο μύλος άλεσης είναι το δεξί χέρι του barista και απαιτεί την περιποίησή του για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του καφέ που αλέθει και κατά συνέπεια του τελικού ροφήματος. Μάθε πώς θα τον καθαρίζεις σωστά, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ!
Καθημερινός καθαρισμός
- Αδειάζουμε τον μύλο άλεσης και αποθηκεύουμε τους κόκκους και ξεχωριστά τον κομμένο καφέ σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό και χωρίς υγρασία μέρος
- Καθαρίζουμε με πινέλο τους δοσομετρητές του κομμένου καφέ
- Καθαρίζουμε την καμπάνα με χαρτί όχι υγρό και δεν την πλένουμε
- Σκουπίζουμε με ένα πανί όλα τα εξωτερικά μέρη του μύλου άλεσης
Εβδομαδιαίος καθαρισμός (αναλόγως την χρήση)
- Καθαρίζουμε το μύλο με τη χρήση οργανικών κόκκων (δοσολογία περίπου 1 καπάκι της συσκευασίας). Τοποθετούμε εντός της χοάνης τους οργανικούς κόκκους, θέτουμε σε λειτουργία για να καθαρίσουμε εσωτερικά τα μαχαίρια
- Στη συνέχεια, άλεσε περίπου 30 γραμμάρια καφέ, άδειασε και πλύνε το δοχείο αλεσμένου καφέ
- Με ένα πινέλο καθαρίζουμε καλά γύρω από τα μαχαίρια καθώς και τα καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του μύλου.
Ο μύλος σου είναι πεντακάθαρος και έτοιμος για χρήση!
Μην ξεχνάς ότι η συχνότητα του καθαρισμού ενός μύλου άλεσης αλλάζει από περίπτωση σε περίπτωση και είναι συνάρτηση των κιλών του καφέ που αλέθει ο μύλος.