Ο καθαρισμός του μύλου του καφέ και η σημασία του !

 

 

Ο καθαρισμός του μύλου  του καφέ και η σημασία του !

 

Ο μύλος άλεσης είναι το δεξί χέρι του barista και απαιτεί την περιποίησή του για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του καφέ που αλέθει και κατά συνέπεια του τελικού ροφήματος. Μάθε πώς θα τον καθαρίζεις σωστά, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε προδώσει ποτέ!

Καθημερινός καθαρισμός

  1. Αδειάζουμε τον μύλο άλεσης και αποθηκεύουμε τους κόκκους και ξεχωριστά τον κομμένο καφέ σε ένα αεροστεγές δοχείο το οποίο τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό και χωρίς υγρασία μέρος
  2. Καθαρίζουμε με πινέλο τους δοσομετρητές του κομμένου καφέ
  3. Καθαρίζουμε την καμπάνα με χαρτί όχι υγρό και δεν την πλένουμε
  4. Σκουπίζουμε με ένα πανί όλα τα εξωτερικά μέρη του μύλου άλεσης

Εβδομαδιαίος καθαρισμός (αναλόγως την χρήση)

  1. Καθαρίζουμε το μύλο με τη χρήση οργανικών κόκκων (δοσολογία περίπου 1 καπάκι της συσκευασίας). Τοποθετούμε εντός της χοάνης τους οργανικούς κόκκους, θέτουμε σε λειτουργία για να καθαρίσουμε εσωτερικά τα μαχαίρια
  2. Στη συνέχεια, άλεσε περίπου 30 γραμμάρια καφέ, άδειασε και πλύνε το δοχείο αλεσμένου καφέ
  3. Με ένα πινέλο καθαρίζουμε καλά γύρω από τα μαχαίρια καθώς και τα καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του μύλου.

Ο μύλος σου είναι πεντακάθαρος και έτοιμος για χρήση!

Μην ξεχνάς ότι η συχνότητα του καθαρισμού ενός μύλου άλεσης αλλάζει από περίπτωση σε περίπτωση και είναι συνάρτηση των κιλών του καφέ που αλέθει ο μύλος.